Cara Nak Buat Doh Guna Garam Tepung Gandum Dan Minyak Masak
Terapkan adunan dan bentukkan tat mengikut kesesuaian dan. Masukkan tepung pulut tepung gandum dan tepung pulut hitam.
Boleh kurangkan gula jika mahu.
. 200gm tepung gandum. Tambahkan tepung dalam adunan dan uli sehingga menjadi doh. Yang dan to di the of a and by on in untuk dengan View ini aku for Post Po ke dalam PM this tidak yg dari ada is akan Posted Poed Malaysia pada Blog.
Masukkan 6 sudu minyak masak ke dalam adunan yang sama lalu gaul hingga rata. Pecahkan telur ke dalam mangkuk adunan diikuti mentega dan minyak sapi. Masak setengah cawan gula dengan secawan air.
Bentukkan doh menjadi beberapa bahagian dumpling. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul sehingga menjadi doh. 120gm minyak sapi.
Jika bancuhan terlalu pekat tambahkan air. Image via masmayamanja TikTok. Gaul hingga sebati menggunakan pemukul tangan.
Image via masmayamanja TikTok 4. 1 biji telur gred B. Campurkan kentang lecek telur garam lada hitam lada sulah serbuk buah pala dalam mangkuk.
Untuk tahi minyak campurkan santan pekat dan sedikit garam dari sebiji kelapa dan masak hingga menjadi tahi minyak. Goreng ayam dengan bawang sehingga perang keemasan. Seterusnya masukkan 200ml air ke dalam adunan tepung tadi secara perlahan-lahan.
Uli doh dan bentukkannya bulat lalu biarkan selama 30 minit.
Zulfaza Love Cooking Apam Nasi Pandan Masakan
Karipap Pusing Makanan Makanan Dan Minuman Ide Makanan
Delihayat Kitchen Karipap Rangup Snapchat Makanan Resep Masakan Malaysia Makanan Dan Minuman
Ini Resepi Donut Gebu Hanya Dalam 30 Minit Sahaja Resep Makanan Donat
0 Response to "Cara Nak Buat Doh Guna Garam Tepung Gandum Dan Minyak Masak"
Post a Comment